Besparen op energie en tegelijkertijd op de portemonnee

Energiekosten kunnen schokkend zijn, vooral als je niet oplet hoe je je energie gebruikt. De waarheid is dat energierekeningen een groot deel van de inkomsten van veel huishoudens opslorpen en dat velen zich afvragen wat ze kunnen doen om de situatie te verbeteren. Als je leert hoe je op eenvoudige wijze energie kunt besparen, bespaar je uiteindelijk geld op je rekeningen. Het beste aan energiebesparing is dat je je energiecomfort niet hoeft op te geven; een paar veranderingen zijn alles wat je nodig hebt om de energiekosten te verlagen.

Verwijder gloeilampen en ga voor spaar- of ledlampen

De meeste mensen denken niet veel na over hun gloeilampen als ze nadenken over manieren om energie te besparen en dus kosten te besparen. Maar het feit is dat er lampen zijn die meer energie verbruiken dan andere lampen. Als u gloeilampen heeft, overweeg dan om een vervanging te maken met fluorescentielampen die compacter en energiezuiniger zijn.

Deze lampen zijn niet alleen geweldig in het besparen van energie, maar ze zijn eigenlijk duurzamer. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat ze uitgeschakeld blijven wanneer ze niet in gebruik zijn. In ieder geval kunt u ook overwegen om timers te installeren in gebieden die u minimaal gebruikt, zoals de garage en wasruimtes, zodat ze automatisch kunnen worden uitgeschakeld. Een beetje onderzoek naar wat er beschikbaar is in de markt kan u helpen om goede en betrouwbare spaarlampen te krijgen die u kunt gebruiken in uw huis.

Veel elektronische apparaten thuis gebruiken onnodig veel energie

Een andere veel voorkomende over het hoofd gezien zijn de huishoudelijke apparaten die nog steeds een kleine hoeveelheid stroom verbruiken, zelfs als ze zijn uitgeschakeld. Zolang ze zijn aangesloten, blijven ze rekenen op uw energierekening. U kunt een piekstroomonderdrukker krijgen zodat ze volledig uitgeschakeld zijn wanneer u ze niet gebruikt of u kunt ervoor kiezen om ze uit te schakelen tot u ze nodig heeft. De elektronica omvat uw keukenapparatuur, televisies, stereo’s en dvd-spelers. U kunt de unplugging test doen voor een maand om het verschil te zien op uw nutsrekeningen.

Denk altijd aan het verbruik van energie bij aanschaf van een apparaat

Het is gebruikelijk dat mensen apparaten kopen alleen al vanwege het feit dat ze het leuk vinden wat ze zien. Dit maakt veel eindigen met apparaten die veel energie verbruiken, vandaar de fikse rekeningen aan het eind van de maand. Bij het winkelen voor uw apparaten, vergeet niet dat ze komen met Energy Star ratings om u te vertellen over hoe energie-efficiƫnt ze zijn.

U kunt gebruik maken van de labels om de apparaten die minder energie verbruiken om te functioneren te kiezen. De energie ratings zijn gebruikelijk op airconditioners, vaatwassers, diepvriezers, drogers, wasmachines en zelfs koelkasten en het betalen van een beetje aandacht kan een lange weg gaan in het krijgen van u de meest efficiƫnte die.

Zorg er echter voor dat u de apparaten nog steeds op een redelijke manier gebruikt; alleen omdat ze energiezuinig zijn, betekent niet dat u ze zonder zorg kunt gebruiken, omdat u dan het doel waarvoor u ze gekocht heeft, verslaat.