Een dual-sim smartphone, wat zijn nou precies alle voordelen hiervan?

Naast upgrades voor het besturingssysteem, de processor, de snapper en de kwaliteit van het scherm, zijn moderne smartphones geüpgraded in een andere belangrijke afdeling en dat is het aantal SIM’s dat ze toestaan op een enkel apparaat.

De meeste fabrikanten van mobiele telefoons, inclusief de belangrijkste spelers op de markt, bieden dubbele SIM-smartphones aan. Velen geven er de voorkeur aan om ze niet te gebruiken vanwege het gedoe van het moeten beheren van twee nummers. Een dubbele DIM-smartphone biedt echter nog meer voordelen waar u met een dubbele DIM-smartphone op kunt onderhandelen. Daarom zijn ze de aankoop waard.

Twee simkaarten te gelijk gebruiken wordt mogelijk

Een Subscriber Identity Module of SIM is een smartcard voor mobiele telefoons die wordt geleverd door telefoonaanbieders. Met een dubbele SIM-telefoon kunt u twee plannen van verschillende serviceproviders tegelijk gebruiken. U kunt de ene kaart kiezen voor de data-abonnementen en de andere voor de telefoongesprekken. Door dit te doen, houdt u uw maandelijkse communicatiekosten laag wat betreft airtime.

Geen twee mobiele telefoons meer nodig voor het scheiden van privé en zakelijk

De gedachte om twee telefoons mee te nemen, een voor zakelijk en een andere voor persoonlijk gebruik, is niet voor iedereen een handige optie. Met een dubbele SIM-smartphone is het mogelijk om één enkele telefoon te gebruiken en toch uw zakelijke en persoonlijke contacten te scheiden. Deze regeling stelt u ook in staat om de telefoonrekeningen te splitsen, vooral als u aan het eind van de maand een registratie van zakelijke gesprekken moet bijhouden.

Vaak in een ander land? Tweede sim kaart dan zeer handig

Dual SIM’s bieden het beste voordeel voor mensen die vaak overzee moeten reizen voor zaken. De roamingkosten zijn vrij hoog. Aan de andere kant betekent het gebruik van een lokale SIM-kaart het blokkeren van berichten van mensen thuis. Met een smartphone die twee SIM-kaarten accepteert, kunt u berichten van thuis ontvangen en tegelijkertijd uw internationale roamingkosten laag houden door een lokale SIM-kaart te gebruiken.

Storing? Gebruik de andere simkaart

Zelfs op netwerken die meestal foutloos zijn, kunnen er vertragingen en lacunes in de dekking optreden. Als je een dual SIM-smartphone hebt, weet je dat je zulke gaten nog steeds snel kunt opvullen, omdat de tweede kaart beschikbaar is voor gebruik wanneer de andere kaart uitgevallen is. Voor frequente reizigers is dit zeer voordelig, aangezien de netwerkontvangst niet altijd in alle delen hetzelfde is. Je weet dat je een back-up hebt voor het geval dat er een netwerk uitvalt.

Maar hoe kies je dan precies de beste dual-sim smartphone?

Ondanks de populariteit van dubbele SIM-smartphones, wil je er toch voor zorgen dat je uiteindelijk de beste telefoon koopt; een die je niet in de steek laat. Een belangrijke overweging in dit verband is de levensduur van de batterij als twee SIM-kaarten kan het leeglopen van het sneller.

Het is ook nuttig om te weten hoe de twee kaarten kunnen worden gebruikt. Dit is van mening dat sommige telefoons zal niet toestaan dat beide netwerken actief te zijn op hetzelfde moment, terwijl een paar andere doen.

Bij het kiezen, vergelijk andere belangrijke functies, waaronder het navigatiesysteem, MP3-speler en camera functies en de beschikbare apps. Zij zullen u helpen bij het vinden van een dual SIM-smartphone die het beste bij u past.