Hoe kies je nou elektrische apparaten die energiezuinig zijn?

Vandaag de dag wordt ons leven omringd door te veel elektronische machines en apparaten die ons op de een of andere manier goed uitkomen, zoals een magnetron, vaatwasser, droger, koelkast, enz. Hier rijst de belangrijke vraag wat de belangrijkste zorgen zijn die u heeft bij het kopen van een bepaalde machine.

Energie-efficiënte apparaten krijgen nu bekendheid met elk jaar dat voorbijgaat, omdat mensen zich bewust zijn van het belang van energie en ook van de schadelijke effecten van deze apparaten op ons milieu. Energiezuinige apparaten lijken duur, maar op lange termijn zullen ze dat betalen. Energie-efficiënte apparaten zijn ook op de een of andere manier milieuvriendelijk. Apparaten die duurzaam zijn en minder energie verbruiken zijn zeker een grote besparing in alle opzichten, dat wil zeggen in termen van kostenbesparing, energiebesparing en lage CO2-uitstoot.

Hoeveel energie en dus geld valt er te besparen?

Met energiezuinige apparaten bespaart u elke keer dat u ze gebruikt geld en deze besparingen tellen op in de tijd. Dit kan als volgt worden uitgelegd: een energiezuinige vaatwasser kan u €15 per jaar besparen, een energiezuinige wasmachine is ook een jackpot omdat hij twee derde minder energie verbruikt dan gewone machines.

Ook een energiezuinige koelkast of vriezer kan €35 per jaar voor u besparen en €350 gedurende de levensduur. U kunt te veel van uw energiezuinige apparaten besparen dan gewone apparaten. Door alle apparaten te vervangen door energiezuinige apparaten, kunt u een aanzienlijke vermindering van uw rekeningen zien en het helpt u ook om de energie te besparen.

Vaak gebruik je een apparaat voor een lange tijd

Wanneer u een apparaat koopt, blijft het zeker 10 tot 20 jaar bij u. Het is altijd belangrijk om deze factor in gedachten te houden voordat u grote apparaten koopt. De meeste energiezuinige apparaten zijn duurder dan andere apparaten. Denk niet aan de huidige uitgaven, maar aan wat het u de komende 10 tot 20 jaar zal besparen. U zult het op korte termijn duur vinden, maar op lange termijn zal het u er zeker voor betalen.

Hoe kun je nou minder energie verbruiken?

Er zijn zoveel manieren om het energieverbruik te verminderen. U kunt nog steeds energie besparen zonder energiezuinige apparaten. Maar het volgen van deze tips, samen met energie-efficiënte apparaten, zal een pluspunt zijn om zoveel mogelijk energie te besparen als je kunt. De hoeveelheid energie die wordt verbruikt, hangt grotendeels af van de manier waarop en waar de apparaten worden gebruikt. Door rekening te houden met kleine dingen kunt u energie besparen.

  • U gebruikt een wasmachine of vaatwasser, probeer altijd volle was te doen, d.w.z. vermijd het gebruik van deze apparaten met korte tussenpozen – ze verbruiken te veel energie bij elke start.
  • Laat uw diepvriezer of koelkast nooit lang openstaan.
  • Vermijd het bewaren van warm voedsel in de koelkast.
  • Regelmatig ontdooien verhoogt de efficiëntie van uw diepvriezer of koelkast.
  • Laat uw apparaten nooit onnodig lang op stand-by staan.