Hoe kun je een creditcard vergelijken zonder allerlei gedoe? Moet je daar veel onderzoek voor doen? En kun je het makkelijk regelen?

Aangezien creditcardbedrijven geen cheques kunnen en zullen sturen die het verdiende geld dekken, zullen deze beloningen komen als een korting of als cashbackbonus. De korting of cash back waarde verschilt van kaart tot kaart en als het cash back programma is gekoppeld aan een externe winkel, zullen de voorwaarden ook variëren afhankelijk van de winkelier. Over het algemeen variëren de kortingen of cash back waarden van 1% tot 5%. Wil je meer weten? Dan raden we je aan om gebruik te maken van een credit card vergelijker van Spaarbuidel.nl

  • Het totale kortingsbedrag van de kaarthouder kan worden afgedrukt op het creditcardafschrift zelf of kan hem apart worden toegestuurd. Deze beloningen kunnen onmiddellijk worden gebruikt (“terugbetalingen” worden weergegeven als creditnota’s op uw afschrift) of de kaarthouder kan ervoor kiezen om de punten te verzamelen en later een grotere beloning te krijgen.
  • Een andere manier waarop beloningen aan de consument worden gegeven is door middel van cadeaubonnen / certificaten van deelnemende instellingen. Afhankelijk van het programma waar u mee bezig bent, kan de cadeaubon de werkelijke waarde van uw verdiende korting weergeven of een bedrag dat iets hoger is omdat sommige deelnemende instellingen en partners een korting geven die hoger is dan het standaard 1 – 5%-tarief.

Waarom zijn er zo veel cashback programma’s voor creditcards?

Cash back programma’s moeten niet alleen gezien worden als een marketing truc om nieuwe klanten te verleiden en oude klanten te behouden. Het is een manier voor mensen om het meeste uit hun geld te halen. Waar anders kan men een programma vinden waar een deel van wat hij heeft uitgegeven uiteindelijk wordt geretourneerd?

Door het enorme aanbod aan creditcards wordt het soms moeilijk om te kiezen

Door de enorme hoeveelheid programma’s die door verschillende creditcardmaatschappijen worden aangeboden: van beloningen op gasaankopen, kortingen tot reiskilometers; het selecteren van een creditcard met alleen consumentenvoordelen is iets moeilijker geworden dan voorheen. Het is niet gemakkelijker om brochures te pakken te krijgen, omdat creditcardcatalogi meestal vol staan met voorwaarden die in kleine lettertjes en technologisch jargon zijn geschreven en die voor een gewone leek moeilijk te begrijpen zijn.

Om de consument te helpen een goede beslissing te nemen, hebben verschillende websites het vet van de traditionele creditcardbrochures afgeschuimd en ervoor gekozen om de belangrijkste punten te benadrukken en de belangrijkste informatie op een duidelijke, no-nonsense manier te presenteren: met de creditcardaanbieder aan de ene kant, en al zijn voordelen aan de andere kant (of in kogeltjes, eronder). Dit formaat is niet alleen gemakkelijker te begrijpen, het maakt de vergelijking van creditcarddiensten ook minder tijdrovend.