Meer energie besparen op de werkplek is zeer zeker mogelijk

Veel mensen beginnen zich te realiseren hoeveel effect ze hebben op de wereld en het vermogen van de planeet om te overleven. Om het milieu te helpen redden en te besparen op de kosten van energie, is het tijd om een aantal veranderingen aan te brengen. De meeste mensen denken aan wat ze thuis kunnen doen om het energieverbruik te verminderen, maar velen vergeten de werkplek. Het is belangrijk dat we ons ook op de werkplek concentreren, omdat daar uiteindelijk veel energie wordt verspild.

Gloeilampen vervangen voor ledlampen is al een goed begin

Als het geld het toelaat, zou het een goed idee zijn om de oude gewone gloeilampen te vervangen door CFL-lampen. CFL staat voor compact fluorescentielampen en elke lamp kan u in totaal 30 dollar besparen gedurende zijn levensduur. Deze lampen geven ook minder warmte af, met 70 procent eigenlijk, wat betekent dat de kamers niet zo warm worden. Dit betekent op zijn beurt dat er minder geld wordt verspild aan het afkoelen van de kamer.

Is de werkplek of het kantoor voldoende geisoleerd

Laat het kantoor controleren of er voldoende isolatie op zolder en in de muren aanwezig is. Ook als u in een warmer klimaat woont, helpt de isolatie om het kantoor koel te houden. Tijdens de wintermaanden in gebieden waar het koud is, houdt de isolatie alles en iedereen in het kantoor warm.

Ga om de ramen heen en controleer of er ruimtes zijn die moeten worden gestookt. Door deze paar dingen te doen, kan het kantoor tot 25% besparen op de energiekosten voor verwarming en koeling. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat aan het einde van de werkdag de verlichting wordt uitgeschakeld en de temperatuur wordt verlaagd tot een gematigd niveau. U wilt de temperatuur verlagen, maar niet te veel verlagen of u kunt meer energie verbruiken dan u zou willen.

Schakel elektronische apparaten uit wanneer je de werkplek verlaat

Als uw kantoor vol zit met computers, printers en faxapparaten, kan het verstandig zijn om te kijken of het verstandig is om ze allemaal uit te schakelen terwijl iedereen ‘s nachts en in het weekend weg is. Dit alleen al kan het bedrijf veel geld besparen en het zal zeker helpen het milieu gezond te houden.

Zoals u kunt zien, zijn er veel dingen die kunnen worden gedaan op de werkplek om te bezuinigen op de hoeveelheid energie die wordt gebruikt. Sommige dingen zijn dingen die je zelf kunt doen, terwijl andere dingen die je de steun van het management nodig hebt. Als je het hebt over hoeveel geld het bedrijf kan besparen en tegelijkertijd het milieu kan sparen, zal je waarschijnlijk verbaasd zijn over hoe snel ze veranderingen doorvoeren. U zult het gevoel hebben dat dit niet genoeg verandering is, maar als u en een paar anderen het blijven proberen, zal er in een mum van tijd een groot verschil worden gemaakt.