Verzekeringen die van pas komen voor ondernemers

Bij het starten van een bedrijf is het belangrijk om vooruit te denken en een plan te ontwikkelen voor alle aspecten van uw bedrijf. Dit houdt in dat er stappen moeten worden ondernomen om de bescherming van de activa van uw bedrijf te waarborgen. Daarom moet de verzekering een essentieel onderdeel van uw opstartprogramma zijn. Verzekeringen stellen een ondernemer in staat om voorzienbare/onvoorzienbare verliezen te voorkomen of te verminderen, maar er zijn vele vormen van verzekering om uit te kiezen.

Elke vorm van verzekering processen verschillende voordelen. Daarom is het noodzakelijk dat u als ondernemer inzicht heeft in de verschillende soorten verzekeringen om te beslissen welke het beste zijn voor uw bedrijf. Het volgende zal een kort inzicht geven in vier verschillende soorten verzekeringen: autoverzekeringen, key man insurance, aansprakelijkheidsverzekeringen en verzekeringen voor de bescherming van activa.

De autoverzekering natuurlijk niet vergeten

Als uw bedrijfsprocessen auto’s die strikt voor het werk worden gebruikt, is het van essentieel belang om ze goed te beschermen. Betrokkenheid bij een ongeval met een ongepaste verzekering kan een negatieve invloed hebben op uw bedrijf; door uw voertuig met de juiste hoeveelheid dekking te verzekeren, kunt u de activa van uw bedrijf beschermen. Elk bedrijf moet ten minste een absolute minimumdekking van €300.000/€100,00 verwerken.

Dit type polis betekent dat als er zich een ongeluk voordoet, de verzekeringsmaatschappij tot 100.000 euro voor elke betrokken persoon zou betalen tot een totale limiet van 300.000 euro voor het ongeluk. Daarom zou deze vorm van dekking u hoogstwaarschijnlijk in staat stellen om alle gekwetste partijen te regelen zonder toekomstige verliezen op uw vermogen te veroorzaken.

Levensverzekering voor de belangrijkste in het bedrijf

Key Man-verzekering is een soort levensverzekering waarmee een bedrijf een persoon kan verzekeren. Met andere woorden, deze persoon is een belangrijke troef of “sleutelfiguur” voor het bedrijf en het bedrijf zou eronder lijden zonder deze persoon. Dit beleid laat het bedrijf dus toe om financiële steun te ontvangen in het geval dat de sleutelfiguur overlijdt.

Het geld zou het bedrijf in staat stellen om door te gaan met het runnen van het bedrijf als het bedrijf probeert een vervanger te vinden of een schuld te vereffenen die zou kunnen hebben geresulteerd in de afwezigheid van de sleutelfiguur. Dit geld kan worden gebruikt voor typische bedrijfskosten. Het verkregen geld kan bijvoorbeeld worden gebruikt om eventuele problemen op te lossen die zich kunnen voordoen op de loonlijst totdat een vervanger kan worden ingehuurd.

Een aansprakelijkheidsverzekering is zeker aan te raden

Een aansprakelijkheidsverzekering is een vorm van verzekering die een persoon beschermt tegen rechtszaken waarbij de persoon aansprakelijk is wegens nalatigheid. Als een klant bijvoorbeeld uitglijdt en zich in uw winkel verwondt als gevolg van een plas water, kan de aansprakelijkheidsverzekering in deze situatie hulp bieden door het betalen van medische rekeningen en het voorkomen van een langdurige rechtszaak.

Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt ook uw bedrijf op het werk. U verwerkt bijvoorbeeld een bouwbedrijf en een van uw werknemers, terwijl u op het dak van een huis werkt en per ongeluk een hamer op de auto van de huiseigenaar laat vallen, dan betaalt de verzekeringsmaatschappij de eigenaar van het voertuig voor de schade.

Verzekering voor bescherming van het vermogen

Een verzekering ter bescherming van de activa is een zeer nuttige verzekering. Het stelt een persoon in staat om veel verschillende vormen van dekking te hebben op het vermogen van de onderneming. Gewoonlijk functioneert dit net als de verzekering van de huiseigenaar in die zin dat het typisch het gebouw van een bedrijf en alle activa binnen het bedrijf dekt.

Echter, voor die ondernemers die werkzaam zijn in nichemarkten, zijn er meer precieze polissen die kunnen worden gebruikt. Als u bijvoorbeeld een restaurant bezit, kunt u zich beschermen in het geval van een stroomstoring door alle bederfelijke goederen te verzekeren. Zo zou de verzekeringsmaatschappij u vergoeden voor alle voorraden die bedorven zijn geraakt.