Waar Moet Een Goede Verzekeringsagent Allemaal Aan Voldoen? Hoe Kan Je Als Verzekering Tussenpersoon Een Klant Helpen?

beste verzekeringen

Een professionele verzekeringsverkoper (zoals u) moet in staat zijn om in contact te komen met potentiële klanten en hen helpen de waarde van de verzekering die u verkoopt te begrijpen en te internaliseren. Als je een verzekering kiest wil je natuurlijk zeker weten dat hij goed is. Ook voor kleinere polissen zoals de smartphone verzekering is het mogelijk om de beste service te leveren. Een tussenpersoon voor verzekeringen kan handig zijn om de juiste beslissingen te nemen, maar wat zijn de belangrijke factoren bij het kiezen van een tussenpersoon? Lees snel verder om er achter te komen.

Is Prijs De Allerbelangrijkste Factor In Het Kiezen Voor Een Tussenpersoon Voor Verzekeringen

Als u alleen een verzekering tegen een prijs verkoopt, wordt je uiteindelijk vervangen omdat:

  • Er zal altijd een ander bedrijf zijn met lagere tarieven.
  • Wanneer mensen bij u kopen om geld te besparen, gaan ze net zo snel weg.
  • Een callcentermedewerker kan meer mensen sneller en goedkoper aanhalen dan jij.
  • Een website kan miljoenen koersen per seconde nog sneller en goedkoper opleveren.

Ik ben geen idioot. Ik weet dat die prijs de belangrijkste factor is voor de verkoop van verzekeringen. Maar ik weet ook dat alleen verkopen op basis van prijs de ondergang is als tussenpersoon voor verzekeringen en het volledige verkoopmodel van het agentschap. Hier zijn een aantal tips die u vandaag kunt implementeren om verzekeringen op waarde te verkopen. Geen enkele van deze tips kost meer dan een beetje bewuste inspanning.

verzekeringen bekijken

Praten Over Claims Van Verzekeringen Is Een Makkie

Wanneer klanten naar je toekomen voor een prijsopgave, concentreren ze zich alleen op één ding: de prijs. Het is jouw taak om ze te laten inzien dat ze een beslissing nemen over meer dan alleen hoe groot de cheque is die ze elke maand gaan schrijven.Leg uit wat het claimproces is en hoe uw bureau ervoor zorgt dat klanten er zo soepel mogelijk doorheen kunnen. Gebruik een specifiek voorbeeld van hoe uw proces een eerdere klant heeft geholpen om een ​​betere ervaring te hebben.

  • Vind alle mogelijke manieren om over claims te praten – het is de beste manier om mensen buiten de prijskaders te laten denken.
  • Denk altijd mee met de klant, een claim afhandelen hoeft niet altijd moeilijk te zijn

welke verzekeringen kiezen

Vraag Waarom Zij Dat Hebben Gekocht

Wanneer je erachter komt wat voor soort auto, huis, motorfiets, enz. De prospect bezit, vraag hem dan: “Waarom heb je die gekozen?” Als tussenpersoon voor verzekeringen is het belangrijk om de klant te helpen bij het kiezen van de juiste verzekeringspolis. Een klant heeft niet altijd een goed beeld van alle mogelijkheden en door de juiste vragen te stellen kun je hem helpen om de juiste verzekering te kiezen.

Het komt zelden voor dat iemand antwoordt met: “Het was het goedkoopste.” In plaats daarvan zeggen ze: “Het had de beste crashtestclassificaties” of “Het zit in een hele goede buurt met geweldige scholen” of “Na al die jaren hard werken, ik verdien een paar leuke dingen “. Je ziet het dus al, als je een verzekeringsagent bent kun je mensen makkelijk helpen bij het verwerken van schadeclaims zonder gedoe.

Een dure verzekeringspolis is zeker niet zo cool als een gloednieuwe Harley, maar het krijgen van vooruitzichten om deze vraag hardop te beantwoorden, zal hen eraan herinneren dat ze niet elke aankoopbeslissing alleen op prijs nemen en dat je het deel van hun hersenen activeert dat meer maakt waarde gerichte beslissingen.